Home › Guides › Are rebates legal?
Buyer guide
Florida allows a licensee to share brokerage compensation with a party to the transaction, such as the buyer, as long as it's fully disclosed to all interested parties. Here's what that means for you.
Florida Administrative Code Rule 61J2-10.028(2) states that sharing brokerage compensation with a party to the transaction, with full disclosure to all interested parties, is not a violation of Florida's real estate license law.
In practice, that means your rebate must be disclosed in writing to the seller or builder, your lender and the closing agent. We handle the disclosures for you.
Must approve the credit and may limit how much applies.
Shows the credit on your settlement statement.
Receives disclosure that part of the commission is shared with you.
A small number of states restrict or ban buyer rebates. Florida is not one of them. If you're also buying elsewhere, check that state's rules.
A licensed Firelight Realty Group agent replies the same day with your estimate.
No. A rebate to the buyer, fully disclosed, is permitted in Florida. Undisclosed payments or referral fees to unlicensed third parties are different and can be prohibited.
Most lenders do, within the loan program's limits. Tell your lender at the start.
The IRS has generally treated buyer rebates as a reduction of the purchase price, not income. Check with your tax advisor.
No. Several states restrict or prohibit them. Florida allows a licensee to share compensation with a buyer when it's fully disclosed to all parties, including the lender.
Your 50% rebate, in writing, with every disclosure handled by a licensed Florida brokerage.
Faster: call or text
(407) 357-0357